09.03.2021

Počela je izrada interpretacijskog plana

U tijeku je istraživanje, izrada popisa potrebnih predmeta iz fundusa Muzeja grada Koprivnice, muzejske opreme i tehničke opreme i rad na projektnom zadatku za izradu interpretacijskog plana s istaknutim potrebama i bitnim detaljima.

Interpretacijsko planiranje bit će ključno za predstavljanje kulturne baštine Koprivnice kroz novi stalni postav u podrumu Muzeja grada Koprivnice. Kako bi se predmeti iz fundusa Muzeja što bolje i jasnije predstavili i pomogli svakom posjetitelju razumijevanje lokalnog, nacionalnog i europskog identiteta, izradit će se studija koju zovemo interpretacijski plan. Taj će dokument biti napisan uz pomoć tvrtke Muze d.o.o. za savjetovanje i upravljanje u kulturi i turizmu koja se bavi intelektualnim uslugama interpretacije baštine s naglaskom na pristupačnost, spoj popularnog i informativnog te spoj tradicije i suvremenog.

Rezultati Interpretacijskog plana doprinijeti razvoju i podizanju kvalitete života građana i svih posjetitelja Koprivnice.

Program je realiziran sredstvima Europske unije u sklopu projekta ˝Vinski folklor kao povijesni identitet Podravine i Pomurja˝ (reVITAlize) u okviru programa INTERREG V-A programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Novosti i događanja

Ostale objave