O Projektu

Vinski folklor kao povijesni identitet Podravine i Pomurja

Projekt reVITAlize usmjeren je na proučavanje i revitalizaciju vinskog folklora, na brendiranje i promociju prekogranične regije koja ima potencijal postati održivi visokokvalitetni brend unutar scene vinskog folklora.

Vineyard

Grape

Projekt će donijeti i energetsku obnovu jedne etaže Muzej grada Koprivnice, a u Tótszentmártonu će omogućiti gradnju jedne eko-kuće.

Dio sredstava bit će uložen u izradu koncepta novog postava, njegovo opremanje i stalnu izložbu koja će vinski folklor predstaviti kroz različitu kulturnu baštinu povezanu s temama sakralnosti i vinogradsarstva.

Novosti i događanja

Muzej i tradicionalna eko-kuća u Tótszentmártonu postat će referentne točke za promociju vinskog folklora i enologije u Hrvatskoj i Mađarskoj prikazujući sve kvalitete tradicije i suvremenog.

Organizirat će se brojne izložbe, predavanja, stručne konferencije, predstavljanja, javni razgovori, a osmislit će se i jedna nova turistička ruta koju će posjetitelj moći pratiti uz mapu ili putem aplikacije za pametne telefone koja koristi beacon tehnologiju. Bit će organizirani i dani otvorenih vinskih dana u koji će okupiti prekogranične stručnjake u enologiji, male proizvođače vina te promovirati održivi visokokvalitetni brend u području vinskog folklora u regiji.

Aktivnosti

Rekonstrukcija i opremanje dijela Muzeja u Koprivnici

Izgradnja i opremanje eko-kuće u Tótszentmártonu

Grožđe

Brendiranje zajedničkih turističkih paketa, organizacija aktivnosti i tematskih ruta

Brendiranje zajedničkih prekograničnih turističkih paketa u području vinskog folklora

Organizacija aktivnosti: Martinjski dani, Otvoreni dani vina, Wine Fest, izložbe i interaktivne radionice na Renesansnom festivalu sa svrhom oživljavanja vitikulture i starih zanata

Realizacija sakralno – vinske tematske rute u okviru koje će hrvatske i mađarske Udruge vinogradara prezentirati tradicionalni know how specifičan za regiju

Novosti i događanja

Ostale informacije

Glavni korisnik projekta:
Grad Koprivnica

Projektni partneri:
Muzej grada Koprivnice, Mađarsko kulturno neprofitno društvo regije Mura (Mura és Vidéke Foglalkoztatási Szociális és Közművelődési Közhasznú)

  • Vrijednost 998.227,08 EUR
  • Proračun Grada Koprivnice 402.640,88 EUR
  • Proračun Muzeja grada Koprivnice 139.062,59 EUR
  • Proračun Mađarskog kulturno neprofitnog društva regije Mura 456.523,61 EUR