29.08.2022

Projekt „reVITAlize“ predstavljen na Renesansnom festivalu

Tijekom održavanja manifestacije Renesansni festival od 18.-21. kolovoza 2022. projektni partneri održali su prezentaciju projekta „reVITAlize“ – ˝Vinski folklor kao povijesni identitet Podravine i Pomurja˝.

U sklopu Renesansnog festivala predstavljena je Plemenka- mapa sakralno- vinske tematske rute kroz Podravinu, predstavljena je trojezična brošura, promotivni materijali te su građani upoznati s aktivnosti koje su provedene tijekom trajanja projekta.

Podsjetimo, projekt ReVITAlize usmjeren je na revitalizaciju vinskog folklora i brendiranje prekogranične regije u smislu održivog visokokvalitetnog brenda u području vinskog folklora.

U okviru projekta djelomice se energetski obnovio Muzej grada Koprivnice, u Totszentmartonu (Mađarska) izgrađena je eko kuća. Isto tako u okviru projekta nabavljena je oprema i tradicionalni postavi predviđeni za izložbe iz područja vinskog folklora.

Glavni korisnik projekta je Grad Koprivnica a projektni partneri su: Muzej grada Koprivnice, Mađarsko kulturno neprofitno društvo regije Mura

Vrijednost projekta iznosi 998.227,08 eura dok proračun Grada Koprivnice iznosi 402.640,88 eura a Muzeja grada Koprivnice 139.062,59 eura.

Projekt je započeo 1. listopada 2020. i traje do 30. rujna 2022.

“Ovaj dokument  proizveden je uz financijsku pomoć Europske unije. Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost Grada Koprivnice i ni pod kojim uvjetima ne odražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.”

Novosti i događanja

Ostale objave