21.02.2022

Rekonstruiran podrumski prostor zgrade Muzeja

U sklopu projekta reVITAlize obnovljen je podrumski prostor zgrade Muzeja grada Koprivnice. Radove su obišli Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, Robert Čimin, ravnatelj muzeja grada Koprivnice i Mirko Patrčević, direktor coARta. 

Zahvaljujući projektu obnovljene prostorije će se koristiti nakon nekoliko desetljeća. Ove prostorije će se koristiti za stalni izlagački prostor na temu tradicijskog vinogradarstva i pučke pobožnosti. Prostor će se u narednom periodu opremiti namještajem i audiovizualnim opremom. Ukupna vrijednost trenutno izvedenih radova je nešto više od 1,8 milijuna kuna s PDV-om.

Odrađeni su radovi na sanaciji vlage i rekonstrukciji podrumskog dijela zgrade. Sanacija vlage bila je ključna za ovu zgradu. Također, spušteni su temelji, a odrađena je i priprema za daljnje radove. U potpunosti su rekonstruirane stepenice koje vode u podrum.

Glavni korisnik projekta je Grad Koprivnica, a projektni partneri su Muzej grada Koprivnice i Mađarsko kulturno neprofitno društvo regije Mura. Ukupna vrijednost cjelokupnog projekta je gotovo 7,5 milijuna kuna.

U okviru projekta financirat će se oprema i tradicionalni postavi predviđeni za izložbe iz područja vinskog folklora. Završen je i postupak jednostavne nabave za nabavu muzejske opreme i namještaja, odabrani izvođač radova je Labor d.o.o. iz Koprivnice.

Projekt „ReVITAlize“ je financiran u okviru Interreg V-A programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. te je usmjeren na revitalizaciju vinskog folklora i brendiranje istog u prekograničnoj regiji.

Novosti i događanja

Ostale objave