16.02.2021

Potpisan ugovor za početak obnove Muzeja

U sklopu projekta reVITAlize  15. veljače 2021. godine u Galeriji Mijo Kovačić potpisan je Ugovor kojim su obuhvaćeni radovi na sanaciji vlage i rekonstrukcije podruma Muzeja grada Koprivnice. Vrijednost planiranih radova je 1.831.176,00 kuna.

Temeljem provedenog postupka javne nabave za izvođača je izabrana tvrtka coARt d.o.o. iz Koprivnice. Ugovor je ispred Grada Koprivnice potpisao gradonačelnik Mišel Jakšić, a ispred tvrtke coARt direktor Mirko Patrčević. Potpisanim ugovorom planirano izvođenje radova obnove zgrade u dvije faze. Prva faza su građevinski radovi izvan objekta koji se odnose na izradu drenažnog sustava i pripadajućih instalacija, dok se druga faza radova odnosi se na unutarnje radove i to uređenje podrumskog prostora gdje će se prostor urediti do konačne funkcije.

U sklopu projekta u podrumskom dijelu uspostavit će se stalni muzejski postav na temu sakralnosti i vinogradarstva te će se nabaviti oprema koja će najadekvatnije odgovoriti na potrebe suvremenog muzejskog postava kako bi se razvila atraktivna turistička ponuda.

Program je realiziran sredstvima Europske unije u sklopu projekta ˝Vinski folklor kao povijesni identitet Podravine i Pomurja˝ (reVITAlize) u okviru programa INTERREG V-A programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Novosti i događanja

Ostale objave